Loading

Ascendent

Ascendent

In astrologie, ascendentul reprezinta semnul zodiacal care se ridica deasupra orizontului in momentul nasterii unei persoane si care marcheaza inceputul primei case astrologice. Este adesea denumit si "ascendentul astral" sau "ascendentul personal". Ascendentul este considerat unul dintre cele mai importante elemente intr-o harta natala, deoarece influenteaza modul in care persoana se prezinta lumii exterioare si modul in care este perceputa de cei din jur.

Ascendent
Calcul Ascendent

Pentru a determina ascendentul intr-o harta natala, trebuie cunoscuta ora exacta si locul nasterii persoanei respective. Ascendentul este influentat de rotatia Pamantului in jurul axei sale si de locul unde se afla in acel moment semnul zodiacal in care se afla ascendentul. Datorita rotatiei Pamantului, ascendentul se schimba aproximativ la fiecare doua ore, ceea ce inseamna ca doua persoane nascute la aceeasi data, dar la ore diferite, pot avea ascendenti diferiti.

Importanta Ascendentului

Ascendentul are o influenta puternica asupra personalitatii si aspectului fizic al unei persoane. El poate indica modul in care o persoana abordeaza viata, prima impresie pe care o lasa si chiar preferintele si nevoile sale in relatii. Astrologii studiaza ascendentul impreuna cu pozitia planetelor in harta natala pentru a obtine o imagine mai completa a personalitatii si destinului unei persoane.

Aici va puteti calcula ascendentul in functie de data nasterii si localitatea in care v-ati nascut.
Daca deja v-ati facut Horoscopul personal pe acest site, probabil ca deja ati aflat unde este ascendentul dumneavoastra (din imaginea cu harta astrala).