Loading

Planetele Retrograde in Horoscopul Natal

Planetele Retrograde

Planetele retrograde sunt deosebit de importante in interpretarea din punct de vedere karmic a horoscopului personal. Miscarea retrograda a unei planete se refera la miscarea aparent in sens invers (vazut de pe pamant) al uneia dintre planete. Soarele si Luna nu au niciodata o miscare retrograda.

Planetele Retrograde
Ce ne arata planetele retrograde?

Planetele cu miscare retrograda ne arata lectii de viata neintelese in existentele trecute. In aceasta viata avem datoria sa indreptam acele greseli si ne vor aparea situatii pentru a putea face acest lucru.
Din punct de vedere individual este foarte important mersul retrograd al urmatoarelor planete: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Uranus si extrem de important Saturn. Neptun si Pluto se refera foarte mult la karma colectiva dar nu numai.
O planeta retrograda ne arata ca in trecut caracteristicile acelei planete nu au fost folosite in mod corect pentru a evolua spiritual.

Semnificatiile planetelor retrograde:
 • Mercur retrograd arata o utilizare incorecta a cunostintelor sau o comunicare incorecta in viata trecuta. Mercur retrograd va aduce in viata actuala dificultati de comunicare. In plus, chiar daca vei analiza foarte atent ceea ce ai de facut, chiar si atunci sunt sanse mari sa te razgandesti inainte sa ajungi sa comunici cuiva ideea ta, sau pur si simplu sa nu poti pune in aplicare acea idee.
  Trebuie sa invatati faptul ca ordinea nu este totul in viata trebuie sa invatati ca sunt oameni care pot avea alte pareri si trebuie respectate.
  Odata invatate lectiile lui Mercur, puteti deprinde foarte bune calitati de comunicare si un spirit deosebit al ordinii fara a deranja insa alte persoane.
  Printre cei cu Mercur retrograd se gasesc foarte multi scriitori care dupa invatarea lectiilor lui Mercur au dobandit toate calitatile acestei planete.

 • Venus retrograd arata probleme emotionale in viata trecuta, nemarturisirea iubirilor, acuzarea persoanelor de sex opus pentru toate problemele sentimentale proprii, misoginism, refuzul iubirii. Ca rezultat al faptului ca Venus este in miscare retrograda esti usor frustrat emotional. Esti predispus sentimentului de singuratate si simti nevoia acuta de apartenenta si sa fii iubit. Inainte insa de a putea avea ceea ce iti doresti trebuie sa depasesti problemele de mai sus. Trebuie sa iubesti dezinteresat, trebuie sa inveti sa daruiesti iubire fara sa astepti nimic in schimb. Trebuie sa nu mai acuzi pe ceilalti de problemele tale chiar daca aparent ei ar fi de vina. Daca cineva nu raspunde cu sentimentele asteptate de exemplu, intr-o viata trecuta a fost invers iar acum este doar 'intoarcerea monedei'. Daca reusiti sa treceti peste toate acestea cu iubire in suflet si sa oferiti stabilitate sentimentala, pentru a putea primi ulterior acelasi lucru, daca invatati sa va exteriorizati sentimentele fara frica si fara a astepta ceva in schimb, atunci ati depasit lectiile lui Venus si puteti avea parte de o viata sentimentala deosebita. In categoria oamenilor cu Venus retrograd intra de multe ori persoane care isi reprima sentimentele.

 • Marte retrograd arata ca in trecut v-ati folosit incorect energia fizica sau chiar cea sexuala in mod agresiv. Ca rezultat al faptului ca Marte este in miscare retrograda TREBUIE sa iti iei toate masurile de precautie inainte actionezi. Trebuie sa dai dovada de stapanire de sine. Persoanele cu Marte retrograd sunt predispuse la violenta, furie, impulsivitate si trebuie sa invete in aceasta viata sa stapaneasca aceste porniri dar chiar si sentimentele de furie trebuie stapanite.

 • Jupiter retrograd arata folosirea in vietile trecute in mod gresit a atributelor acestei planete: credinta, bogatie, putere. In viata trecuta ati facut una din urmatoarele greseli: avut parte de bogatii pe care le-ati risipit, ati profitat de putere sau ati judecat alte persoane dupa propriile idealuri sau pareri despre credinta. Ca rezultat al faptului ca Jupiter este in miscare retrograda, accepti in aceasta viata foarte greu schimbarile si esti foarte precaut in privinta noilor tendinte de moralitate. Puternicile convingeri morale sunt adanc impamantenite de pe vremea copilariei. In aceasta viata este obligatorie onestitatea, corectitudinea, stapanirea de sine, respectarea opiniilor celorlalte persoane si sa nu se impuna propriile pareri sau idealuri.

 • Saturn retrograd este cel mai important aspect dintre toate planetele retrograde. Saturn retrograd presupune repetarea unei greseli mai multe vieti la rand. In aceasta viata veti simti ca sunteti singur in fata problemelor, saturn va va repeta de-a lungul vietii aceleasi probleme de mai multe ori pana cand lectia va fi invatata. Singura solutie va fi infruntarea problemelor si desi acest aspect va aduce probabil multe probleme in viata, este absolut necesara pastrarea calmului si pastrarea iubirii si credintei in suflet. Odata cu invatarea lectiilor lui Saturn si depasirea problemelor poate aparea o personalitate de exceptie. Printre persoanele cu cu Saturn retrograd care au depasit problemele si au invatat sa evolueze se numara personalitati precum Michelangelo sau Galilei.

 • Uranus retrograd va arata o personalitate vesnic nelinistita in cautarea libertatii, o persoana nonconformista. trebuie insa mare atentie in cautarea propriilor idealuri, libertati sa nu se calce in picioare parerile sau libertatea altora. Este obligatoriu altruismul in cazul persoanelor cu acest aspect. Cu acest aspect sunt persoane care pe de o parte is folosesc idealurile inalte, prieteniile, magnetismul personal pentru a face bine lumii dar si persoane care se afunda si mai mult in greseli si dorinta de a indeplini anumite idealuri fara a lua in calcul celelalte persoane. Depinde de fiecare persoana ce alege, evolutia sufletului si incercarea de a face bine cu ajutorul lui Uranus sau profitarea de anumite atuuri pentru a face rau.

 • Neptun retrograd arata imposibilitatea de acceptare a realitatii a vietii asa cum este ea, retragerea in vise, himere. Uneori persoanele cu acest aspect aleg din pacate retragerea in alcool, droguri, un misticism fals (diferite secte), sex. Este obligatorie in acest caz indreptarea spre Dumnezeu si spre creatie, iubirea lui Dumnezeu si iubirea aproapelui. Este necesare increderea in planul Divin si in faptul ca totul are un rost pe pamant.

 • Pluton retrograd arata schimbari importante si bruste de-a lungul vietii, o posibila perioada de retragere, singuratate, pierderea unor persoane dragi precum si alte suferinte care au ca scop final o evolutie importata a spiritului dupa ce se trece peste toate problemele. Odata cu problemele care apar, Pluton ofera insa si puterea, o foarte mare putere de a depasi aceste evenimente. Schimbarea de personalitate care va avea loc insa in final trebuie obligatoriu sa fie spre mai bine pentru ca saltul spiritual sa fie facut inainte.